תחליפים בריאים לבשר מהחי ובפרט מבשר ומוצרים מעובדים
אז איך מפחיתים באכילת בשר, מבלי לגרום לחסרים בריאותיים
בתקופה האחרונה מדברים יותר ויותר על נזקי הבשר המעובד ומוצרים מעובדים המכילים הרבה כימיקלים , מלחים, חומרים משמרים ומעט מאוד ערכים תזונתיים.
זה הזמן להיכנס למטבח ולשלב בתפריט היומי שלנו יותר קטניות ודגנים שמהווים מקור מצוין לחלבון ומספקים יחדיו את כל חומצות האמינו החיוניות, לצד מגוון ירקות, פירות זרעים ואגוזים.
קטניות : עדשים, שועית לבנה, שועית מנומרת ,שועית מש, גרעיני חומוס ועוד
דגנים : כל סוגי האורז עם המלצה לאורז בסמטי רגיל ומלא שהוא עשיר במינרלים , קינואה שמכילה את כל חומצות האמינו , שיבולת שועל, קמח מלא, קמח שיפון ועוד.
כמו כן מומלץ להכניס לתפריט אצות ים מכל הסוגים כמו אצות נורי, וואקמה, קומבו ועוד שמהווים מקור מצוין לחלבון איכותי ומינרלים שנספגים בגוף בקלות לעומת החלבון מהחי
אפשר למצוא באתר שלי הרבה מתכונים בריאים וקלים לביצוע כמו קציצות צמחוניות ופשטידות.
ברפואה ההודית המסורתית משמשות הקטניות הן לתהליכי ניקוי והן לשם בנייה של הרקמות. הן דלות בשומן, עשירות בחלבון וסיבים תזונתיים, ברזל, אשלגן, ויטמיני B ושלל מינרלים. מסייעות באיזון רמות הסוכר והכולסטרול בדם ועוד. בונוס נוסף – בניגוד לגידולים ש"גוזלים" מינרלים מהקרקע, קטניות מזינות את האדמה בנוטריינטים.
הבעיה, כפי שכולנו יודעים, היא איך ליהנות מהטעם המשובח של הקטניות ושלל יתרונותיהם הבריאותיים, מבלי לסבול מ"תופעות הלוואי"!?
מספר עצות חשובות לטיפול נכון בקטניות
1. אם אינכם מורגלים בצריכת קטניות – התחילו לצרוך אותן בהדרגה, הן מבחינת כמות והן מבחינת תדירות: פעם-פעמיים בשבוע, במהלך השבועות הראשונים. ובהמשך לעלות לתדירות של 3-4 פעמים בשבוע.
2. חשוב להשרות את הקטניות במים ל- 12–24 שעות, בהתאם לסוג, להחליף את המים מדי פעם.
3. במידת האפשר, נסו להנביט את הקטניות. מומלץ להתחיל עם עדשים כתומות, חומות, מאש וכד'.
4. בניגוד למה שסיפרו לנו, לא כדאי להשרות את הקטניות במלח או סודה לשתייה, כיוון שהללו מונעים מהקליפה להתרכך. לחלופין אפשר להוסיף מעט זרעי שומר, זרעי כמון, ג'ינג'ר או אצת קומבו לניטרול השפעת הגזים.
5. במהלך הבישול, חשוב לסלק את הקצף הלבן שנוצר לאחר הרתיחה.
6. מומלץ לתבל את התבשיל בתבלינים שיסייעו לעיכול כדוגמת – ג'ינג'ר, פלפל שחור, זרעי כמון, זרעי שומר, זרעי חרדל, לימון.
7..בחנויות הטבע וברשתות המזון הנבחרות ניתן למצוא על המדפים קמחים שונים שמקורם בקטניות (קמח חומוס, קמח עדשים וכד') שניתן לשלב במאפים שונים, "חביתות", קינוחים ואף להשביח עמם את טעמם של התבשילים.
החורף הוא בהחלט העונה המתאימה לשלב בתפריט תבשילי קדרה ומרקים עתירי קטניות ודגנים. אז תפשילו שרוולים ולעבודה!
בפינת בפינת המתכונים אפשר למצוא מתכונים בריאים וקלים לביצוע ומומלץ להירשם לסדנאות המופיעות באתר שבכולם יש דגש על תזונה בריאה ואורח חיים בריא
חן של חן שלום, סדנאות בישול ואירועים, 052-3525450